Doming painatus

Whyprint – Painatukset  > Painotekniikka >  Doming painatus
0 Comments

Doming-painatus on erityinen painatusmenetelmä, jossa tuotteeseen lisätään paksu, läpinäkyvä ja itsestään korjautuva polyuretaanipinnoite. Tätä pinnoitetta kutsutaan ”domingiksi” sen kuperaan, koholla olevaan muotoon viitaten. Doming-painatus tehdään usein tarroille, etiketeille, avaimenperiin ja muihin promootiotuotteisiin.

Doming-painatuksen prosessi koostuu pääasiassa kolmesta vaiheesta:

  1. Painaminen: Ensin valitun tuotteen pinnalle painetaan haluttu kuva tai teksti. Tämä voidaan tehdä monilla eri painomenetelmillä, kuten silkkipainolla, digitaalisella painolla tai offset-painolla.
  2. Leikkaaminen: Painetun tuotteen muotoon leikkaaminen tehdään usein tarkkuusleikkurilla, joka leikkaa tuotteen haluttuun muotoon ja kokoiseksi.
  3. Doming: Lopuksi painetulle ja leikatulle tuotteelle levitetään polyuretaanipinnoite, joka kovettuu ja muodostaa koholla olevan, läpinäkyvän kupera pinnan. Tämä antaa tuotteelle kolmiulotteisen ulkonäön ja suojaa painatusta kulutukselta, auringonvalolta ja muilta ympäristötekijöiltä.

Doming-painatuksen etuja ovat sen kestävyys ja ammattimainen ulkonäkö. Koska polyuretaanipinnoite suojaa painatusta, tuotteet kestävät paremmin aikaa ja käyttöä. Doming-painatuksella voidaan luoda näyttäviä ja laadukkaita promootiotuotteita, jotka herättävät huomiota ja vahvistavat yrityksen tai organisaation brändiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *