Sublimaatiopainatus

Whyprint – Painatukset  > Painotekniikka >  Sublimaatiopainatus
0 Comments

Sublimaatiopainatus on tekstiilien ja muiden materiaalien painamismenetelmä, joka käyttää lämpöä siirtämään muste erikoispaperilta kohdemateriaaliin. Prosessissa käytetään sublimaatiomusteita, jotka muuttuvat kiinteästä kaasumaiseen olomuotoon lämmön vaikutuksesta, ohittaen nestemäisen olomuodon.

Tämä painatusmenetelmä on erityisen suosittu polyesteripohjaisten tekstiilien, kuten urheiluasujen, ja erilaisten esineiden, kuten kahvimukien ja hiirimattojen painamisessa. Sublimaatiopainatuksen etuna on sen kyky luoda erittäin kestäviä ja eloisia värejä, koska muste imeytyy kohdemateriaalin pintaan eikä jää vain sen päälle. Tämä tekee painatuksista kestävämpiä pesussa ja kulutuksessa.

Sublimaatiopainatuksella on kuitenkin myös rajoituksia. Se toimii parhaiten vaaleilla, polyesteripohjaisilla materiaaleilla, eikä se sovellu tummille tai puuvillapohjaisille materiaaleille, koska sublimaatiomuste ei pysty peittämään tummaa taustaa.

Miksi valita sublimaatiopainatus?

Sublimaatiopainatuksen käyttämiseen on useita syitä, ja se sopii monenlaisiin yrityslahjoihin. Tässä muutamia syitä, miksi valita sublimaatiopainatus ja esimerkkejä yrityslahjoista, joihin se sopii hyvin:

  1. Korkea laatu: Sublimaatiopainatuksella saadaan aikaan erittäin eloisia ja kestäviä värejä. Tämä johtuu siitä, että painatusprosessissa käytetty muste imeytyy kohdemateriaaliin, jolloin lopputulos on tasainen ja pitkäikäinen.
  2. Monipuolisuus: Sublimaatiopainatus sopii monille eri materiaaleille, kuten polyesterille, keramiikalle, muoville ja metallille. Tämä mahdollistaa laajan valikoiman yrityslahjoja, jotka voidaan painattaa tällä menetelmällä.
  3. Ei rajoituksia väreille: Sublimaatiopainatuksella voidaan painaa monimutkaisia ja monivärisiä kuvioita ilman lisäkustannuksia. Tämä on erityisen hyödyllistä yrityksille, jotka haluavat käyttää runsaasti värejä tai yksityiskohtaisia kuvioita lahjoissaan.

Yrityslahjoja, joihin sublimaatiopainatus sopii hyvin, ovat esimerkiksi:

  1. Tekstiilit: T-paidat, hupparit, urheiluasut, kaulaliinat ja pyyhkeet. Erityisen hyvin se sopii polyesteripohjaisille materiaaleille, jolloin saadaan kestävä ja elävä painatus.
  2. Kahvimukit: Keramiikasta tai muovista valmistetut mukit, joissa on yrityksen logo tai muu painatus. Sublimaatiopainatuksen avulla saadaan aikaan kirkkaat ja kestävät värit.
  3. Hiirimatot: Painettu hiirimatto on käytännöllinen ja hauska yrityslahja. Sublimaatiopainatus takaa, että värit ovat kirkkaita ja pitkäikäisiä.
  4. Kännykän kuoret: Sublimaatiopainatuksella voidaan painattaa kustomoituja kännykän kuoria, jotka ovat sekä käytännöllisiä että persoonallisia.
  5. Metalliset esineet: Esimerkiksi avaimenperät ja juomapullot, joihin sublimaatiopainatuksella saadaan aikaan tarkkoja ja kestäviä kuvioita.

Muista kuitenkin, että sublimaatiopainatus ei sovi tummille tai puuvillapohjaisille materiaaleille, joten valitse kohdemateriaali huolella, jotta saat parhaan mahdollisen lopputuloksen.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *